06 152 389 53

Wie ben ik

Mijn naam is Cindy van Sikkelerus, samen met mijn man en twee kinderen woonachtig in Callantsoog, Noord-Holland. Vanaf 2009 ben ik werkzaam als psycholoog. Na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan, waaronder ook binnen de forensische psychiatrie en de (forensische) jeugdpsychiatrie heb ik medio 2012 mijn eigen praktijk Van Sikkelerus Psycholoog & Psychodiagnostiek opgericht. Ik geef behandeling aan jongeren, volwassenen en paren.

Voordat ik met de opleiding tot psycholoog begon, heb ik de opleiding tot leerkracht basisonderwijs afgerond. Tijdens de stages merkte ik al snel dat vooral de kinderen die buiten de norm vielen, omdat ze net even anders waren, moeilijkheden hadden of niet lekker in hun vel zaten, mijn aandacht en interesse trokken. Tijdens mijn afstudeerstage begon het al te kriebelen, ik wilde meer. Gedurende de opleiding tot psycholoog heb ik besloten me niet alleen op kinderen te richten, maar me breder te ontwikkelen zodat ik meer te bieden zou hebben en een meer compleet plaatje zou kunnen leveren in mijn eigen praktijk.

Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk waar ik jongeren, volwassenen en paren hulp bied. Tevens heb ik allerlei trainingen en cursussen gevolgd om erachter te komen hoe ik mensen hulp wil bieden en dit duidelijk vorm te geven, en dat is me gelukt. Dat neemt overigens niet weg dat ik me blijf ontwikkelen, verbreden en verdiepen in hoe ik het beste mensen kan en wil helpen.

Psycholoog Cindy

Mijn visie

Iedereen heeft periodes in zijn leven waarin het moeilijk(er) gaat. Het vergt moed om dan hulp in te schakelen, dus als je dat doet en ik mag je helpen, dan kan ik niet anders dan me volledig voor jou inzetten, mits jij dat ook doet. Ik kijk naar wie ik voor me heb zitten, als een persoon, in zijn geheel. Ik ben van mening dat ieder mens respect verdient. Iedereen heeft zijn eigen gedachten, gevoelens en gedragingen, dat is wat ons zo interessant maakt, en daarom zal ik ook nooit oordelen. Ik wil graag weten waarom degene die voor me zit juist nu vragen, problemen, klachten of symptomen heeft. Ik wil je gereedschap geven zodat je het zelf kan doen, inziet wat jouw sterke kanten zijn, ontdekt wie je echt bent en waar je voor staat en zelfvertrouwen opbouwt. Op die manier heb je er de rest van je leven baat bij.

Aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen

Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en tevens Psycholoog NIP. Mijn lidmaatschapsnummer is 217287. Ik werk volgens de strikte beroepsethische regels van het NIP. De basis waarop ik werk is integriteit en eerlijkheid. Jouw persoonlijke gegevens zijn bij mij te allen tijde gewaarborgd. Als je een klacht hebt over mij of de behandeling, kun je die altijd met mij bespreken. Komen we er samen niet uit dan kun je bij het NIP terecht. Kijk voor meer informatie op de website van het NIP.