06 152 389 53

Relatietherapie Schagen en omgeving

Van Sikkelerus Psycholoog biedt relatietherapie voor Schagen en omgeving. Van Sikkelerus Psycholoog is gevestigd in Callantsoog. Relatietherapie wordt gedaan door een echte psycholoog. Er is geen wachtlijst, jullie kunnen direct beginnen met relatietherapie.

In iedere relatie komen spanningen, irritaties of ruzies voor, dit is volkomen normaal en hiervoor hoeven jullie dus ook niet meteen in relatietherapie. Wanneer je echter met je partner tegen problemen aanloopt waar jullie samen niet meer uitkomen is het verstandig om de hulp van een relatietherapeut in te schakelen. Jullie gaan dan samen in relatietherapie.

Je twijfelt over je relatie of jullie kunnen niet meer goed communiceren

Jullie begrijpen elkaar niet meer, leven als broer en zus naast elkaar, of je signaleert allerlei ontwikkelingen die je slecht bevallen. Dit zijn signalen die aangeven dat jullie relatietherapie kunnen gebruiken. Denk bij deze signalen niet dat het vanzelf wel weer goed komt of dat het niet erg genoeg is, nee, schakel de hulp in van een relatietherapeut.

Hoe langer je wacht, hoe complexer de problemen worden

Hoe langer je wacht met het aanpakken van een moeizame relatie, hoe complexer de problemen worden. Relatietherapie is dan ook niet alleen bedoeld als laatste redmiddel, het kan juist heel goed dienen als middel tot verdieping van je relatie.

Horen jullie ook vaak om je heen dat je beter uit elkaar kunt gaan dan elkaar ongelukkig maken in een slechte relatie? Dat is inderdaad vaak het idee dat mensen hebben. Maar uit onderzoek blijkt dat partners die een crisis overleven, uiteindelijk gelukkiger zijn dan wie uit elkaar gaat. Zeker in de huidige tijd gaan steeds meer stellen in therapie, al dan niet ingegeven door de economische crisis, want scheiden kost veel geld.

Tijdens de sessies help ik jullie om de problemen bespreekbaar te maken

Jullie leren echt te luisteren naar elkaar, ik vraag door en confronteer. Jullie krijgen inzichten in jullie relatie en in elkaar, bespreken hoe jullie je hier bij voelen, leren beter te communiceren met elkaar en bespreken mogelijke aanpassingen. Ik bied echter geen oplossingen, jullie moeten beiden energie steken in jullie zelf en in de relatie om de therapie te laten slagen.

Tijdens de sessies kan ook duidelijk worden dat jullie er voor kiezen om de relatie te beëindigen. In dat geval kan ik jullie hierbij begeleiden en er voor zorgen dat dit proces zo soepel en respectvol mogelijk verloopt.

De methode die ik gebruik is EFT, dit staat voor Emotionally Focused Therapy. Deze therapie richt zich op emoties, begrijpen van liefde en verbinding binnen de partnerrelatie en kijkt naar communicatie- en gedragspatronen binnen relaties. Jullie bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Relatietherapie wordt sinds 1 januari 2013 niet meer vergoed

Sinds 1 januari 2013 is relatietherapie uit de basis zorgverzekering gehaald. Dit betekent dat de kosten voor relatietherapie, bij elke praktijk en instelling, volledig voor jullie eigen rekening komen.

Maak direct een afspraak »