Mindfulness training Schagen

Iedereen kent het; je bent druk, gehaast, vliegt maar door en hebt weinig tijd om even stil te staan bij jezelf, tijd om even pas op de plaats te maken.

We zijn allemaal geneigd om nare gevoelens en gedachten weg te drukken of te willen controleren. Maar juist dat speelt een belangrijke rol bij het ontstaan en/of voortduren van psychische problemen.

Met mindfulness train je je aandacht, stap je af van de automatische piloot. Je leert je gevoelens, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen toe te laten, zonder er iets aan te willen veranderen. Je ontdekt je eigen onbewuste gewoontepatronen en richt je aandacht op de emotionele lading bij die patronen, om ze vervolgens te gaan doorbreken.Mindfulness training Schagen

Je verwelkomt al je ervaringen zonder oordeel en met vriendelijke en nieuwsgierige aandacht. Zo ontwikkel je inzicht, wijsheid en ruimte en ontstaat er vrijheid om op een andere manier te handelen. Het is vooral een heel praktische methode waarin je leert om op een andere manier om te gaan met je eigen problematiek.

Mindfulness training in groepen

Mindfulness wordt gegeven in groepen, van maximaal 8 personen. Tijdens 8 bijeenkomsten, van elk 2 uur, leer je de belangrijkste technieken van de mindfulness. We komen in groepsverband bij elkaar, echter is dit geen therapie of praatgroep. We richten ons op de oefeningen waardoor het een intensieve training zal zijn.

Voordat je aan de training begint houd ik een kort (kosteloos) intakegesprek met je. Je zult gedurende de training dagelijks ongeveer 10 minuten bezig zijn met de oefeningen en het lezen van de lesstof. Alleen op die manier heb je de meeste baad bij de training en ben je hierna in staat het zelf toe te passen in je leven.

De training is zeer geschikt voor mensen met klachten van overbelasting en stress, vermoeidheid, angst, chronische pijn, piekeren, onzekerheid en somberheid.

Er is ook een speciale mindfulness training voor jongeren.

De ene mindfulness training is de andere niet

De basis waarop de mindfulness training is gebaseerd zal bij elke trainer hetzelfde zijn. Echter is de uitvoering en de volledige inhoud wel degelijk verschillend. Jouw voordeel bij Van Sikkelerus Psycholoog is dat de training gegeven wordt door een psycholoog. Het spreekt voor zich dat een psycholoog, door jarenlange studie en opgedane ervaring, jou het beste kan begeleiden tijdens de training waardoor je optimale resultaten boekt, waar je jouw leven lang baad bij hebt.

De kosten voor de mindfulness training zijn € 395,-

Dit is inclusief werkboek, map en notitieboekje.

De mindfulness training wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed, andere vergoeden het gedeeltelijk en sommige vergoeden niets. Vraag even goed na hoe het zit bij jouw zorgverzekeraar zodat je daar duidelijkheid over hebt. Hierbij heb je de volgende gegevens van mij nodig:

AGB code: 94060919
Praktijk AGB code: 94060923
NIP registratienummer: 217287

Mindfulness één op één

Tijdens individuele sessies wordt er veelal gebruik gemaakt van mindfulness, zoals bovenaan staat aangegeven bij het kopje 'behandelmethoden'. Mocht je dus liever individueel in plaats van in een groep mindfulness willen volgen dan is dat geen probleem. Voor verdere informatie kun je telefonisch contact opnemen of je aanmelden via de contactpagina.