Kinderpsycholoog Schagen en omgeving

Zorgen over je kind kunnen je diep raken. Soms zijn er zorgen omdat je kind iets heeft meegemaakt waardoor het zichzelf niet meer is. Soms zijn er zorgen die je niet kunt plaatsen. Aarzel dan niet om een kinderpsycholoog in te schakelen.

Je kind zit niet lekker in zijn vel, gedraagt zich anders dan voorheen, kan opeens gesloten zijn en niet tot nauwelijks willen of kunnen praten, kan zich heel druk gedragen of heeft "vreemde" gedachten. Wat doe je als je het gevoel hebt dat er iets niet helemaal juist is met je kind, maar je kunt je vinger er niet op leggen? Vraag dan hulp of advies aan een kinderpsycholoog.

Een kinderpsycholoog kan helpen om inzicht te krijgen

Dit doe ik door eerst met jou als ouder(s)/verzorger(s) van het kind te praten. Vervolgens ga ik in gesprek met het kind. In een veilige omgeving stimuleer ik het kind om zichzelf te zijn, te praten over wat het dwars zit, waar het over nadenkt, wat er in het hoofd afspeelt. Een kinderpsycholoog probeert altijd op de meest prettige manier contact te maken met het kind.

Je kunt je kind niet altijd beschermen

Het moet op zijn eigen benen leren staan. Ook kinderen hebben het vaak moeilijk of komen voor uitdagingen te staan, op school, met vrienden, op de sportclub en thuis. Ik wil je kind de nodige gereedschappen geven om met moeilijkheden om te gaan, ook in de toekomst.

Kracht, zelfvertrouwen, rust, optimisme, empathie, creativiteit

Hoe mooi zou het zijn als je kind van binnenuit een kracht opbouwt om meer zelfvertrouwen, rust, optimisme, empathie en creativiteit te vinden. Dit wil ik samen met het kind bereiken door middel van mindfulness.

Daarnaast zal ik ook in gesprek gaan met jou als ouder(s)/verzorger(s). Jij kent je kind als geen ander en kunt mij daarom helpen. Ik geef jou inzicht in het gedrag van het kind en jezelf, advies, beantwoord je vragen en samen kijken we hoe we jouw kind weer kunnen laten genieten van het leven.

Kinderpsycholoog praktijkruimte

De sessies vinden plaats in de praktijkruimte in Callantsoog. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we er ook voor kiezen om buitenshuis af te spreken. Denk bijvoorbeeld aan het bos, strand, een speeltuin, of gewoon op een bankje om de hoek.

Maak direct een afspraak »